5 лесни съвета за мотивиране на екипа

По една или друга причина се случва настроението в екипа да спадне драстично. Тук ще ви споделим 5 съвета, с които можете да мотивирате вашият екип и да им приповдигнете самочувствието.

1. Кажете “Благодаря”. Да. Простичко, но ефективно. Намерете удобен момент с всеки от служителите и му благодарете лично. Кажете им как техният принос е от съществена важност за успешната работа на фирмата и продължаването на проекта. Ще усетите резултатите с поне 20% повишаване на ефективността.

2. Споделете положителни новини. Може да е нещо голямо или фрагмент от новина “от кухнята”. Доверявайки им информация, ще покажете, че ги цените и им имате доверие.

3. Дайте възможност на персонала да работят по важен проект на спокойно място – от вашият офис, стаята за срещи или от вкъщи. Те ще оценят вашият жест и ще ви отвърнат с лоялност.

4. Определете краткосрочни цели. При постигането им, екипът ще усети, че въпреки големият проект, нещата вървят напред. Ще виждат ясно крайната цел на малката задачка и ще са амбицирани да я завършат. Не забравяйте да вдигнете “голяма врява” при постигането на резултата. Имаме постигнат чекпойнт!

5. Направете чай или кафе на някой. Великите шефове не са твърде горди за да направят един дребен акт на щедрост. Донесете закуски за всички, или малка почерпка. Струва си и работи!

 

rubber-ducks-510