Защо тиймбилдинг?


Изграждането на добри отношения в екипа е от изключителна важност. Това е най-важният ви актив – екипът!

В тези трудни и динамични времена, може би си мислите, че цял ден извън офиса за вас и за персонала ви е нещо немислимо. Тиймбилдингът може да ви изглежда като не малък разход, без който спокойно можете да минете, но помислете – един демотивиран и уморен от еднообразието екип може да ви струва вашият бизнес!

Нашите клиенти често ни питат защо тиймбилдингът е важен.

Когато работите за създаването на стабилна и успешна култура на екипната работа в някоя организация, е нужно да изградите доверие между членовете на екипа. Това започва с обучение за ефективна комуникация и уважение към труда на колегите.

Има безброй активности, които можем да ви предложим – екскурзия, кулинарен уикенд, приключенски игри и още много други. Със сигурност разполагаме с, което ще развълнува вас и вашите служители. Един или два дни в неформална обстанова с вашият екип е една прекрасна възможност да разберете кой какви опасения има, какво харесва, как се чувства. Ще видите други лица на всяка една личност, техните силни и слаби страни. А и те самите ще се опознаят помежду си в различна обстановка и ще се сближат с вас.

Най-вероятно сте чували за екип, които постигат големи успехи, благодарение на правилното съгласуване на силите на екипа, но изпитвали ли сте го някога? Това чувство за единство е едно от най-силните чувства, които биха могли да се ползват в полза на текущите задачи. То е на разположение за тези, които могат да вдъхновяват сплотеността и ангажимента за изграждане на екипност чрез различни похвати. Убедете вашият екип, че сте неразрушими, че заедно можете всичко, че сте АРМИЯ!

Ние сме подстрекатели! Използваме своята богата колекция от интерактивни предизвикателства, като катализатор за да вдъхновим разговори и по-различно мислене.

Доказано е, че тиймбилдинг дейностите са ефективен начин за намаляване на стреса, подобряване на отношенията и подтикват хората да се научат как да работят заедно и успешно за целите на екипа.

 

Все още се чудите защо тиймбилдинга е важен?

Активните дейности са доказан начин за да помогнете на хората от вашият екип:

 • да се адаптират към промените;
 • да подобрят отношенията си и да намалят стреса;
 • да се смеят и забавляват заедно;
 • да работят заедно с фокус върху целта на екипа;

И защото никой не иска да стои пасивно и да слуша високопарни теории за работа в екип от някой гуру. Реалните резултати идват от активности, които те въвличат в сценарии, имат цел, карат те да станеш от стола и да се забавляваш, заедно с колегите си. Всеки, който е въвлечен в тези активности има възможност да предлага решения и стратегии, да бъде водач, да спори и обсъжда и това – извън определената на работното място йерархия.

Когато настъпи промяна в някоя организация (училище, офис или треньорски щаб) винаги има нужда да се фокусирате върху изграждането на добра екипна работа и изясняването на екипните цели. Нужно е да изградите доверие и морал, които в крайна сметка ще работят за целите в обсега на екипа.

 

Как да направим така, че да се подобри работата в екип дългосрочно?

Преживяванията от един тиймбилдинг са забавни, запомнящи се и са ефективен инструмент за бързо подобряване на екипният дух, лидерските умения и комуникацията. Тиймбилдингите осигуряват огромна възвръщаемост на инвестициите, направени в тях.

 • “Вниманието се увеличава до 800%, ако в дейностите е включен хумор.”
  – Авнер Зив, Ph.D., Съвременно педагогическа психология.

   

 • “Ученето чрез действия е ключов за когнитивният материал. В участниците остава кинестетичен отпечатък, защото учението включва физически, психични и поведенчески измерения. “
  – Д-р Джон Лукнер и Редлан Надлер. Sabre Корпоративно развитие

   

 • “Организациите, които комуникират ефективно са 4,5 пъти по-успешни в това да задържат най-добрите хора.”
  – Уотсън Уатт, Worldwide Consulting Firm

   

 • “В САЩ компании губят 3 милиарда долара на година заради ефектите на негативни нагласи по време на работа. “
  -В U. S. Бюрото за трудова статистика

   

 • “60% от изпълнителните директори казват, че липсата на сътрудничество в екипа е едно от най-сериозните лидерски предизвикателства.”
  – Мениджмънт асоциация American

 

 

Тиймбилдингът е от съществена важност за изграждането на доверие и отчетност в екипа.

Доверие

Доверието е положително предположение на базата на предишни действия. Членовете на екипа си позволяват да станат уязвими, да приемат коментарите на колега, вместо да губят енергия в защита на егото или емоции. Основната цел е да останат ангажирани с постигането на определената цел за отбора.

Отчетност

Отчетността се изразява в собствена инициативност, за да се продължи проекта или да се реши определен проблем. То е важно, особено ако очакванията се изменят често. Членовете на екипа трябва да признаят необходимостта да комуникират, насърчават, да водят “трудни” разговори и дори да спорят понякога. Целта е всички колеги да разберат влиянието на своите действия върху целта на цялата фирма.